- Komerční sdělení -zprávy
HomePro kutily15 důvodů, proč nevyhazovat vypálené ŽÁROVKY, které máte doma

15 důvodů, proč nevyhazovat vypálené ŽÁROVKY, které máte doma

Žárovky jsou úžasné, zatímco vyzařují potřebné světlo, ale co s nimi udělat, když zhasnou? Nemusí skončit zrovna v koši! Naštěstí existuje mnoho skvělých a praktických nápadů, jak je využít.

Ve tvaru hrušky
Jelikož žárovka má velmi podobný tvar jako hruška, je naprosto snadné vyrobit z ní krásnou dekoraci. Stačí zabalit žárovku do provázku a poté přilepit stonek a list. Můžete si je pokládat například do misky.

Miniaturní terárium
Terárium je miniaturní ekosystém rostlin – jinými slovy miniaturní vnitřní zahrada. Rostlinný ekvivalent akvária, terárium obsahuje rostliny v okrasné průhledné nádobě.

Závěsné vázičky
Nejjednodušší způsob jak využít starou žárovku je vyrobit si z ní vázičku. Odřízněte malou část kovu ve spodní části žárovky ostrým nožem a vyjměte zevnitř části, které svítily. Potom už jen napusťte vodu a vložte květiny.

Dětský kolotoč
Při troše šikovnosti se vám podaří ze žárovek vyrobit i takový závěsný kolotoč pro dítě. Stačí, když je obalíte nějakou pěknou látkou a vyzdobíte je jako létající balóny.

Květinové girlandy
Zahradní oslava nebo svatba si važduje vyzdobení exteriéru. Takové krásné girlandy si vyrobíte ze starých žárovek, které naplníte různými sušenými nebo umělými květinami.

Znovu zazáří
Zkuste vypáleným žárovkám vdechnout ještě druhý dech. Opatrně odstraňte původní část, která svítila a vložte do žárovky světélka na baterky. Takové recyklované žárovky si můžete rozvěsit do zahrady.

Namalujte je
Zajímavá forma dekorace může vzniknout iz takto namalovaných starých žárovek. Ve větším množství si s nimi můžete zpestřit i interiér domu.

Odrážejí světlo
Menší vypálené žárovky můžete pokládat do skleněné nádoby, do které postavte svícen se svíčkou. Skleněné tvary žárovek budou odrážet plápolající plamen svíčky.

Vyrobte s dětmi
Nevíte jak zabavit na chvíli své ratolesti? Vnukněte jim nápad vyrobit si různá zvířátka z opotřebovaných žárovek. Jaké další tvory by se daly z nich vyrobit?

Vánoční ozdoby
Nasbírejte si během roku žárovky takového tvaru a těsně před vánočními svátky si můžete rozšířit svou sbírku ozdob o takové recyklované.

Slepte je dohromady
Vyzkoušejte slepit závity k sobě různé tvary žárovek, jak vidíte na obrázku. Vznikne vám skleněná dekorace.

Žárovkový věnec
Pokud jste kreativní typ člověka, pak se vám takový věnec bude moc líbit. Velice pěkně vynikne i uvnitř zavěšený na stěně obložené kamenem.

Betonový věšák
Pokud hledáte dostatečně pevný věšák, který udrží i větší počet kabátů a vypadá příjemně na pohled, zkuste si vyrobit takové betonové žárovky. Ty pak přišroubujte k dřevěnému podkladu.

Vyrobeno z lásky
Rádi vyrábíte originální dárky pro své nejbližší. Vyznejte lásku svému partnerovi takovou recyklovanou žárovkou a řekněte mu/její, že je světlo vašeho života.

Na vonné tyčinky
Vonné tyčinky dokážou provonět za chvíli celý váš dům nebo jen místnost, ve které je máte položeno. Dejte si je do takového originálního držáku.

- Komerční sdělení -PR články

Nejnovější články